For deg som har gjennomført leppebehandling med Restylane
Publisert 29/08/2023

Etter en behandling med filler i leppene er det vanlig å få litt “nedetid”, og noen hensyn å ta i tiden etter injeksjonsbehandling. Vi har satt sammen en liste med viktige forhåndsregler du bør kjenne til:

FORVENTNINGER TIL RESULTATET AV LEPPEBEHANDLING
Ved leppebehandlinger med filler er det viktig at du har realistiske forventninger til behandlingen. Resultater med filler varierer fra person til person, samt påvirkes av ditt naturlige utgangspunkt, muskulatur og anatomi. Disse faktorene prates om i forkant av behandlingen og kartlegges i forhold til dine lepper, ønske og behov.
Det er helt normalt at leppevevet bruker opptil 14 dager på å tilhele seg før man kan se de endelige resultatene fra behandlingen. 

HEVELSE OG BLÅMERKER
Det er helt normalt å oppleve hevelse, rødhet, ømhet og blåmerker etter injeksjonsbehandling. Dette er forbigående og vil gå seg til over de neste dagene. Som regel varer hevelse i 2-5 dager, og blåmerker opp mot en uke.  Unngå trening, svette og badstue de førs 24 timene da dette vil forverre hevelse og blåmerker. Unngå alkohol de første 2 dagene for å unngå ytterligere hevelse og blåmerker.

INFEKSJON
Infeksjon kan forekomme etter all type injeksjoner og kan oppstå i dagene etter behandling. Tegn til infeksjon kan være rødhet, hevelse, smerte, dunkende følelse og feber som øker 2-5 dager etter behandling. Har du mistanke om infeksjon skal du ta kontakt med klinikken så raskt som mulig. 

KOMPLIKASJONER SOM REDUSERT BLODSIRKULASJON OG NEKROSE 
Nekrose i huden på grunn av redusert blodsirkulasjon til vevet skjer svært sjeldent. Ved nekrose vil huden bli misfarget, svært blek, grålig, marmorert eller hvit, samt man kan oppleve smerte og redusert allmenntilstand.
Dersom du opplever at huden rundt leppene eller selve leppen blir misfarget, kreves medisinsk tilsyn og behandling og du må ta umiddelbar kontakt med oss. 

MAKEUP ETTER INJEKSJONSBEHANDLING
Etter injeksjonsbehandling med Restylane filler anbefaler vi at du unngår sminke/makeup minimum de første 4 timene. Dette er for å unngå infeksjon.
Helst unngå å ta på leppene de første 24timene, det samme gjelder bruk av leppeprodukter som leppomade og lipgloss. Bruk heller Restylane lipglossen som du har fått behandlingen.

SNUS ETTER LIP FILLERS
Du bør unngå snus minimum de første 5 timene og unngå solarium og soleksponering den første uken.
 
Ta det litt rolig første døgnet og drikk rikelig med vann for å holde deg og leppene godt hydrert.
 Unngå kyssing første 24 timene etter lip fillers. Dette for å redusere infeksjonsfare og at leppene er ømme, hovne og med blåmerker.

Flere artikler